Їжа у ліцеї стала смачнішою. З січня у шкільних їдальнях готують за новим санітарним регламентом

опубліковано: 2021.01.28 | Коментарів: 0 | Переглядів: 66

З початку другого семестру учні Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка помітили, що смак страв у їдальні змінився.

Це обумовлено тим, що Міністерство охорони здоров’я затвердило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з 1 січня 2021 року, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка.

Тепер під час приготування страв використовується більше фруктів і овочів. Кількість солі й цукру на 1 кг готової продукції становить відповідно 3 г і 5 г. Смажені страви замінено на страви, які запікаються в духовій шафі. Заборонені джеми, сосиски, мед. В асортименті наповнювачів випічки тільки сир, родзинки, котлета, мак. У напоях немає цукру і підсолоджувачів.

Загалом їжа стала смачнішою й кориснішою, зазначає керівництво ліцею.

 

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно авторизуватись.
Ваш e-mail:     Пароль:    

інші новини