Затверджено вимоги до організації роботи шкільних їдалень

опубліковано: 2020.10.12 | Коментарів: 0 | Переглядів: 88

 

news-image
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти».

Цим документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe) буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва та обігу в закладах загальної середньої освіти.

Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020, а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України № 1008 від 05.08.2020 р.

Проект наказу визначає гігієнічні вимоги під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:

- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

- поводження з харчовими відходами;

- персоналу, який працює на харчоблоці;

- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.

Ухвалення проекту дозволить:

- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;  

- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.

 

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно авторизуватись.
Ваш e-mail:     Пароль:    

інші новини