Продукти, які здатні запускати запалення в організмі

опубліковано: 2019.11.06 | Коментарів: 0 | Переглядів: 44

Рафіновані вуглеводи, продукти глибокої обробки, алкоголь, підсолоджені напої та страви, що готуються у фритюрі можуть провокувати запальну реакцію в організмі.

Про це пише Ukrhealth з посиланням на зарубіжні видання.

Вживання, а точніше зловживання певними продуктами є однією з основних причин виникнення в організмі запалення. Це імунна реакція у відповідь на речовини, які вона сприймає як токсини.

Найбільш небезпечними в цьому плані продуктами медики вважають джерела рафінованих вуглеводів – перш за все, солодощі промислового виробництва і вироби з білого борошна. Їх вживання асоціюється з різким зростанням рівня глюкози в крові та розвитком резистентності до інсуліну, що може провокувати хронічну запальну реакцію.

При хронічному запаленні відбувається пошкодження клітин і утворення рубцевої тканини у внутрішніх органах і судинах. Наслідками цього процесу можуть стати серцево-судинні захворювання, пухлини. Крім того, запалення зачіпає виробництво гормонів, сприяє ожирінню і діабету.

Замість того, щоб купувати білий хліб і дешеві макарони, купуйте крупи – цільну пшеницю і ячмінь», – радять дієтологи.

Також до запалення може призводити оброблена їжа: фахівці виділяють серед таких продуктів різні ковбаси, копченості. Ще один провокатор запалення – алкоголь.

«Зловживання спиртним може викликати зміни в оболонці кишечника, що дозволяє бактеріям проникати в кровотік і запускати запальну реакцію», – пояснили експерти.

Крім того, в список продуктів, здатних викликати запальний процес в організмі вони внесли їжу, підготовлювану у фритюрі і безалкогольні напої з цукром і консервантом бензоат натрію.

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно авторизуватись.
Ваш e-mail:     Пароль:    

інші новини